Ο Σύλλογος Θυάτειρα με τον Μάριο Φραγκούλη ταξίδεψαν στο χρόνο τους θεατές στο κατάμεστο Ηρώδειο με τα εμβληματικά Carmina Burana

Σάββατο, 08 Οκτωβρίου 2022

Το Σάββατο 8 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε στο Ηρώδειο μια ακόμα μεγαλειώδης συναυλία του Συλλόγου με τον Παγκόσμιο Πρεσβευτή τους, Μάριο Φραγκούλη. Τη βραδιά διοργάνωσε ο Σύλλογος Θυάτειρα πραγματοποιώντας έτσι το δεύτερο σταθμό του τρίπτυχου εκδηλώσεων, που αφορούν την ενίσχυση του ΕΣΥ σε κλινικές και ιατρεία νησιών του Αιγαίου, στο πλαίσιο της επετείου των 100 χρόνων από την ίδρυση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας.

Το Σάββατο 8 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε στο Ηρώδειο μια ακόμα μεγαλειώδης  συναυλία του Συλλόγου με τον Παγκόσμιο Πρεσβευτή τους, Μάριο Φραγκούλη. Τη βραδιά διοργάνωσε ο Σύλλογος Θυάτειρα πραγματοποιώντας έτσι το δεύτερο σταθμό του τρίπτυχου εκδηλώσεων, που αφορούν την ενίσχυση του ΕΣΥ σε κλινικές και ιατρεία νησιών του Αιγαίου, στο πλαίσιο της επετείου των 100 χρόνων από την ίδρυση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας.

Διακόσιοι άνθρωποι επί σκηνής ένωσαν μουσικά τις ψυχές τους και μίλησαν κατευθείαν στις καρδιές των θεατών με το πιο εμβληματικό χορωδιακό - συμφωνικό έργο του 20ου αιώνα, τα  Carmina Burana. Οι τρεις σολίστ, Μάριος Φραγκούλης, Deborah Myers και Νίκος Σπανάτης, η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ την οποία διηύθυνε ο Λουκάς Καρυτινός, η χορωδία της ΕΡΤ, η Ακαδημαϊκή Χορωδία Νέων Αθηνών και η παιδική χορωδία ROSARTE μάγεψαν το κοινό του Ηρωδείου.

Την εκδήλωση άνοιξε με το χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Συλλόγου Θυάτειρα κ. Γιώργος Παπαγιαννόπουλος, ο οποίος αρχικά τόνισε ότι το ανθρωπιστικό έργο και η προσωπικότητα του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας Νικήτα ενέπνευσε τη δημιουργία του συλλόγου Θυάτειρα το 2019. Στη συνέχεια μίλησε για τις αξίες του συλλόγου, το έργο του και τη συνεχή προσπάθεια προβολής όσων πρεσβεύει η Ελλάδα, ώστε να αποτελεί μια ακόμα γέφυρα που ενώνει την πατρίδα μας με τους Έλληνες του Ηνωμένου Βασιλείου αλλά και απανταχού της γης. Επισήμανε ακόμη την αξία της προσφοράς και τη δύναμη της ένωσης των πολλών για καλό σκοπό αναφέροντας:

"Η αγάπη και η αλληλεγγύη που διδάσκει η εκκλησία μας αποτελούν την κινητήριο δύναμη του Συλλόγου Θυάτειρα μαζί με τη δύναμη της ένωσης των πολλών, αφού η λέξη ένωση είναι κομμάτι της οντότητας μας, όπως άλλωστε και στην απόδοση του ονόματός μας στα αγγλικά ως Thyateira Union. H δύναμη της ένωσης βοηθά τους ανθρώπους και τα έθνη να μεγαλουργούν, όπως μεγαλειώδες είναι και το έργο Carmina Burana που απόψε μέσα  από τις καρδιές και τις φωνές διακοσίων ανθρώπων επί σκηνής θα εκπέμψει χαρά, αγάπη και ενθουσιασμό για τη ζωή προς εμάς τους  τυχερούς ακροατές, που μαζί με όλα αυτά τα όμορφα συναισθήματα θα νιώσουμε απόψε και τη χαρά της προσφοράς, ώστε όλοι μαζί ενωμένοι να κάνουμε ανθρωπιστικό έργο".

Στη συνέχεια ευχαρίστησε τους υποστηρικτές του συλλόγου και όσους συνέβαλαν για την πραγματοποίηση αυτής της βραδιάς, τον παγκόσμιο πρεσβευτή του συλλόγου Μάριο Φραγκούλη, ενώ ευχαρίστησε ιδιαιτέρως για την αγάπη τους και τη στήριξη των σκοπών του Συλλόγου, τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Χάρη Ρώμα ως Πρέσβη Καλής Θελήσεως του Συλλόγου Θυάτειρα και τους βουλευτές κ. Χάρη Θεοχάρη και κ. Ιωάννη Παππά. Τέλος, χαιρετισμό απηύθυνε και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μελιτηνής κ. Μάξιμος, ο οποίος παρευρέθηκε ως εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας Νικήτα κάνοντας αναφορά στις δράσεις του Συλλόγου Θυάτειρα για τη στήριξη του ΕΣΥ, αλλά και μνημονεύοντας λόγια του Πλάτωνα για τη σημασία της μουσικής ως αναπόσπαστο κομμάτι του πολιτισμού και της ιστορίας μας.


Mε την παρουσία τους τίμησαν το Σύλλογο Θυάτειρα, ως εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού της Ελλάδας η κα. Μίνα Γκάγκα, πλήθος εκπροσώπων της Εκκλησίας και της πολιτειακής, πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας, ο Πρέσβης της Μ. Βρετανίας στην Ελλάδα κ. Matthew Lodge, προσωπικότητες της τέχνης και του πολιτισμού, εκπρόσωποι μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, καθώς και πολλά από τα Μέλη και τους υποστηρικτές του Συλλόγου.

 

ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΕΡΤ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ: ΛΟΥΚΑΣ ΚΑΡΥΤΙΝΟΣ

ΣΟΛΙΣΤ: ΜΑΡΙΟΣ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ, DEBORAH MYERS, ΝΙΚΟΣ ΣΠΑΝΑΤΗΣ

ΧΟΡΩΔΙΑ ΕΡΤ: ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΑΓΑΘΑΓΓΕΛΟΣ ΓΕΩΡΓΑΚΑΤΟΣ

ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ROSARTE: ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΡΟΗ ΜΑΣΤΡΟΣΑΒΒΑ

 

Διοργανωτής: ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΥΑΤΕΙΡΑ 


Εκτέλεση Παραγωγής: Arietta Productions

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ: ITW Global