Ο Σύλλογος Θυάτειρα στέκεται αρωγός στις ανάγκες του ΓΝΑ «Ιπποκράτειο» και του ΕΣΥ

Παρασκευή, 07 Ιανουαρίου 2022

Tο πιο φωτεινό ταξίδι που ξεκίνησε στο City Link, στην καρδιά της χριστουγεννιάτικης Αθήνας, με προορισμό την αγορά - αναβάθμιση του ιατρικού εξοπλισμού στο Ιπποκράτειο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών, ολοκληρώθηκε με επιτυχία χάρη στην ευγενική χορηγία του σημαντικού καλλιτέχνη κ. Λάζαρου Μαράβα.

Σε μία από τις πιο κρύες ημέρες του Δεκέμβρη με τις καρδιές όμως των ανθρώπων να γεμίζουν από τη ζεστασιά της αγάπης των φίλων του Συλλόγου Θυάτειρα, ξεκίνησε στη γιορτινή στοά του City Link, στην καρδιά της Αθήνας, το πιο φωτεινό ταξίδι τέχνης και αλληλεγγύης με πρωτοβουλία του Συλλόγου και την ευγενική χορηγία του εικαστικού καλλιτέχνη Λάζαρου Μαράβα. Σκοπός αυτής της εκδήλωσης να αναβαθμιστεί ο ιατρικός εξοπλισμός στο Ιπποκράτειο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών. 

Πλήθος κόσμου, μεταξύ των οποίων Υπουργοί της Κυβέρνησης, τα μέλη του Συλλόγου Θυάτειρα, αλλά και φιλότεχνοι έδωσαν δυναμικά το παρόν στα εγκαίνια της έκθεσης "Το Ταξίδι’", κατακλύζοντας το ολοφώτιστο City Link σε μία προσπάθεια να δυναμώσει και να ακουστεί περαιτέρω το βαθιά ανθρώπινο μήνυμα αυτής της πρωτοβουλίας.

Ο ανώτερος Γενικός Διευθυντής του Group  Real Estate του ομίλου της τράπεζας Πειραιώς Γεώργιος Κορμάς, ο οποίος παραχώρησε με συγκίνηση το City Link τιμώντας τον ευγενή σκοπό,  καλωσόρισε τους προσκεκλημένους και εστίασε στην αγάπη για τον συνάνθρωπο και την ανάγκη για μία  αγκαλιά  που σε καιρούς δύσκολους, όπως είπε χαρακτηριστικά,  μπορεί πραγματικά να κάνει την διαφορά.

Με τη σειρά του ο Πρόεδρος του Συλλόγου Θυάτειρα Γιώργος Παπαγιαννόπουλος ευχαρίστησε το διακεκριμένο νομικό, δημοσιογράφο και πρώην Υπουργό κ. Πάνο Παναγιωτόπουλο  και την σύζυγό του Πωλίνα Χαραλαμποπούλου των οποίων η συμβολή ήταν καθοριστική για την υλοποίηση της εκδήλωσης.  Αναφέρθηκε επίσης στην πολυδιάστατη  φιλανθρωπική δράση του Συλλόγου που συνδράμει με έγνοια κι αγάπη όπου ο ελληνισμός το έχει περισσότερο ανάγκη, με πιο πρόσφατη την παράδοση επιταγής 30.000 ευρώ και σημαντικού υγειονομικού υλικού στους πυρόπληκτους της Βόρειας Εύβοιας, διαπιστώνοντας ότι το έργο αυτό θα έχει διάρκεια και συνέπεια προσφοράς.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης έδωσε επίσης το παρών και αφού εξήρε  το ανθρωπιστικό και πολιτιστικό έργο του Συλλόγου Θυάτειρα κάλεσε τον κόσμο  να διαφημίσει  την σημαντική αυτή εκδήλωση και τον σκοπό  μέσω των social media ώστε να αυξηθεί η ζήτηση των σπουδαίων έργων του κ. Μαράβα. Διότι το πιο σημαντικό, όπως είπε, είναι τα  έργα να αγοραστούν για να ενισχυθεί το Ιπποκράτειο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών.

‘’Να στρέψουμε τα βλέμματα των ανθρώπων εκεί όπου υπάρχει ανάγκη’’ ήταν το μήνυμα του επίσης παριστάμενου Αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης κι Επενδύσεων κ. Νίκου Παπαθανάση, ο οποίος για άλλη μια φορά έδειξε την κοινωνική του ευαισθησία, τιμώντας και αυτήν την ανθρωπιστική πρωτοβουλία του Συλλόγου όπως και στη μεγάλη συναυλία στο Ηρώδειο τον Σεπτέμβριο για την οικονομική ενίσχυση των πληγέντων από τις καταστροφικές πυρκαγιές.

Θερμές ευχαριστίες προς όσους βοήθησαν στην υλοποίηση αυτής της  πρωτοβουλίας απηύθυνε ο πρώην Υπουργός, διακεκριμένος δημοσιογράφος και νομικός κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, επισημαίνοντας ότι η εκδήλωση έχει ως στόχο να ενισχύσει την προσπάθεια που γίνεται για το ΕΣΥ σε μία εποχή που τα νοσοκομεία δίνουν μάχη για την δημόσια υγεία.  

Τον καλλιτέχνη προλόγισε η κα Έλια Πορταλάκη, ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Θυάτειρα.  Άνθρωπος με σημαντική εμπειρία στον χώρο της τέχνης  κι εκπρόσωπος  του Οίκου Δημοπρασιών Sotheby’s στην Ελλάδα που είχε συνεργαστεί  με τον κ. Λάζαρο Μαράβα στο Λονδίνο κι είχε την ιδέα γι΄ αυτήν την έκθεση.

Ξεχωριστή αναφορά στον Σύλλογο Θυάτειρα , την ιστορία και την πολυσχιδή ανθρωπιστική δράση του στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο  μέσω της τέχνης που εξυψώνει το πνεύμα έκανε η Dr Βαρβάρα Γελαδάκη, ιδρύτρια  της  Rodi Pharmaceuticals, τακτικό μέλος του Συλλόγου και αρμόδια για τις διεθνείς σχέσεις.

Ο Σύλλογος Θυάτειρα εκφράζει τις ευχαριστίες του στον καλλιτέχνη Λάζαρο Μαράβα που ανταποκρίθηκε άμεσα στο φιλανθρωπικό αυτό κάλεσμα καθώς και σε όλους όσοι παρευρέθηκαν και αγκάλιασαν θερμά αυτή τη νέα πρωτοβουλία.