Mία συναυλία ορόσημο του Συλλόγου Θυάτειρα με τη Μαρινέλλα και το Μάριο Φραγκούλη για φιλανθρωπικό σκοπό.

Τρίτη, 19 Ιουλίου 2022

Την Τρίτη 19 Ιουλίου, στο κατάμεστο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων στις Κρηνίδες Καβάλας, η Μαρινέλλα και ο Μάριος Φραγκούλης ενθουσίασαν πάνω από 2.500 θεατές, με ένα μαγικό μουσικό ταξίδι, συμβάλλοντας με το δικό τους μοναδικό τρόπο στην επίτευξη του ανθρωπιστικού σκοπού της εκδήλωσης του Συλλόγου Θυάτειρα, στο πλαίσιο του εορτασμού της επετείου των 100 χρόνων από την ίδρυση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας.

Μετά τη sold out συναυλία στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, τον Σεπτέμβριο του 2021, οι δύο σπουδαίοι Έλληνες καλλιτέχνες, ο Μάριος Φραγκούλης και η Μαρινέλλα, ενώνουν ξανά τις φωνές τους για φιλανθρωπικό σκοπό στο πλαίσιο του εορτασμού της επετείου των 100 χρόνων από την ίδρυση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας.

Mε την παρουσία τους τίμησαν το Σύλλογο Θυάτειρα o Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας κ. Νικήτας, ο Αιδεσιμολογιώτατος π. Ελευθέριος εκπροσωπώντας τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη ΦΝΘ κ. Στέφανο, πλήθος εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης και επαγγελματικών φορέων, καθώς και επιχειρηματίες και μέλη του Συλλόγου Θυάτειρα η συνεργασία των οποίων συνετέλεσε στην ανεπανάληπτη αυτή επιτυχία στην ιστορία του Φεστιβάλ των Φιλίππων, του δεύτερου μεγαλύτερου φεστιβάλ της χώρας μετά τα Επιδαύρια!

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο  Πρόεδρος του Συλλόγου Θυάτειρα κ. Γιώργος Παπαγιαννόπουλος ανέφερε ότι «η Διεθνής Ένωση Φίλων Αρχιεπισκοπής Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας στηρίζει το έργο του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Νικήτα, καθώς και ότι οι δράσεις του συλλόγου  έχουν σκοπό να προωθούν τον Ελληνισμό και να αποτελούν μια ακόμη γέφυρα του Απόδημου Ελληνισμού με την Μητέρα-Πατρίδα.

Ο Πρόεδρος τόνισε την κοσμοϊστορική σημασία και τους συμβολισμούς των Κρηνίδων, αφού σχεδόν δύο χιλιάδες χρόνια πριν, η πρώτη χριστιανή, η Αγία Λυδία η Φιλιππισία από τα Θυάτειρα της Μ. Ασίας βαπτίστηκε από τον Απόστολο Παύλο στα νερά του Ζυγάκτη και ξεκίνησε η εξάπλωση του Χριστιανισμού στην Ευρώπη και στη συνέχεια σε ολόκληρο τον κόσμο!

Συνεχίζοντας με μεγάλη συγκίνηση ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Νικήτας εκδήλωσε την μεγάλη του χαρά για την θερμότατη υποδοχή του κόσμου αναφέροντας ότι στον επόμενο σταθμό του ταξιδιού του στην Κωσταντινούπολη, θα μεταφέρει στον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο την αγάπη των χιλιάδων θεατών, που συνέχιζαν εκείνη τη στιγμή να συρρέουν εντός και εκτός του Αρχαίου Θεάτρου των Φιλίππων για να νιώσουν όσο πιο κοντά γίνεται τον παλμό της εκδήλωσης και να τραγουδήσουν όλοι μαζί με δύο μοναδικούς καλλιτέχνες!

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο έργο της διαποίμανσης και της στήριξης τουλάχιστον 100 κοινοτήτων στην Μεγάλη Βρετανία και την Ιρλανδία, σε ένα ποίμνιο που αριθμεί πάνω από 500.000 Έλληνες από την Κύπρο κι από την Ελλάδα και εξήρε και την προσφορά του Συλλόγου Θυάτειρα για τις δράσεις του που αποτελούν ένδειξη αλληλεγγύης και αγάπης μεταξύ των Ελλήνων απανταχού της γης!

΄Άλλωστε η πρώτη φορά που η Μαρινέλλα και ο Μάριος Φραγκούλης ένωσαν τις φωνές τους ήταν στην επίσης sold out συναυλία στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, τον Σεπτέμβριο 2021, με βασικό σκοπό του Συλλόγου Θυάτειρα την ανακούφιση των πληγέντων από τις πυρκαγιές στην Βόρειο Εύβοια. Το 2022 είναι η χρονιά επέτειος των 100 χρόνων από την ίδρυση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής αλλά και η αφετηρία των δράσεων του Συλλόγου Θυάτειρα για τη ενίσχυση του Ε.Σ.Υ., που ξεκίνησε με το Ιπποκράτειο Γ.Ν.Α. και το Ιατρείο Καστελλορίζου, αναλαμβάνει το έργο της προμήθειας υγειονομικού υλικού στην περιοχή των Κρηνίδων, και συνεχίζει τον σκοπό αυτό σε πανελλήνια κλίμακα με επόμενο σταθμό το Γενικό Νοσοκομείο Καλύμνου.

Ευχαριστούμε θερμά τον Χρυσό Χορηγό μας και Επίτιμο Μέλος μας κ. Νικόλαο Τουρβά, τη SKY Express, τους Υποστηρικτές μας: την Ομοσπονδία Επαγγελματιών Εμπόρων Βιοτεχνών Νομού Καβάλας, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας και τον Εμπορικό Σύλλογο Φιλίππων καθώς και τα Αρωγά Μέλη του Συλλόγου, Εθνική Ασφαλιστική,  Όμιλος Ιατρικού Αθηνών, Europrotection Brokers,  Advanced Integration, Encodia, ITW-Global, που συνέβαλαν στην άρτια διοργάνωση της εκδήλωσης.

Τέλος ευχαριστούμε την Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών και τους Δήμους Καβάλας και Δράμας που έθεσαν την συναυλία υπό την αιγίδα τους.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους από την αρχή αγκάλιασαν την προσπάθειά μας μεταξύ των οποίων τα Επίτιμα μέλη μας αλλά και τις κορυφαίες Ελληνικές επιχειρήσεις  που δίνουν το παράδειγμα κοινωνικής προσφοράς με τη συμμετοχή τους στις πρωτοβουλίες μας.

Γιατί αυτό που κινεί τον Σύλλογο Θυάτειρα είναι η αγάπη και η αλληλεγγύη για τον συνάνθρωπο και όπως δηλώνει και το όνομα μας στα αγγλικά ως Thyateira Union, καταλύτης στις προσπάθειές μας είναι η Δύναμη της Ένωσης των Πολλών!

Η Δύναμη της Ένωσης των Πολλών για το καλό Όλων!»

Γιώργος Παπαγιαννόπουλος

Πρόεδρος του Συλλόγου Θυάτειρα