Π. Νικόλαος Αλεξανδρής

Ειδικός Γραματέας

Ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Νικόλαος Αλεξανδρής, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος της Θεολογικής Σχολής, με Μεταπτυχιακό στην Ποιμαντική Ψυχολογία από τα Καναδικά Πανεπιστήμια Ottawa και St.Paul. Επίσης είναι κάτοχος Πτυχίου καθηγητού Βυζαντινής Μουσικής από το Ωδείο Ρωμανός ο Μελωδός.

Υπηρέτησε ως Ιερατικός προϊστάμενος στη Κοίμηση της Θεοτόκου Οττάβας, και Αγίου Νικολάου Τορόντο.

Δίδαξε Ποιμαντική Ψυχολογία στην Πατριαρχική Θεολογική Ακαδημία Τορόντο, ενώ Υπηρέτησε σε σημαντικές θέσεις της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Καναδά όπως: Διευθυντής Κοινωνικών  Υπηρεσιών (Πρόγραμμα Ενδοοικογενειακής Βίας και Κακοποίησης Παιδιού), Διευθυντής Πολιτιστικών Προγραμμάτων και Κυβερνητικών Υποθέσεων. Επίσης, Υπηρέτησε ως Ειδικός Σύμβουλος για θέματα Απόδημου Ελληνισμού στο Υπουργείο Εξωτερικών Ελλάδος. Για δεκαεπτά συναπτά έτη διετέλεσε Διευθυντής της τηλεοπτικής εκπομπής «Προσωπικότητες» Antenna Satellite και Mega Cosmos σε Αμερική και Καναδά.

Βραβεύτηκε για τα 200 χρόνια της Πόλεως του Τορόντο- Scarborough από το Δήμο Τορόντο, επίσης βραβεύτηκε και από τον Γενικό Κυβερνήτη του Καναδά με το Βραβείο Queen Elizabeth II Diamond Judilee Medal, στην Καναδική Βουλή.