«Μίμης Πλέσσας για πάντα»

Τρίτη, 30 Μαΐου 2023

H Περιφέρεια Αττικής και ο Σύλλογος Θυάτειρα τιμώντας τον Μίμη Πλέσσα, έναν από τους μεγαλύτερους Έλληνες μουσικοσυνθέτες, συνδιοργάνωσαν την εξέχουσα μουσική εκδήλωση - αφιέρωμα «Μίμης Πλέσσας για Πάντα», στο Θέατρο Παλλάς, την 30η Μαρτίου 2023. Ιστορικά τραγούδια του Μίμη Πλέσσα τραγούδησαν ο Αντώνης Ρέμος και για πρώτη φορά η Έλενα Παπαρίζου, οι οποίοι πλαισιώθηκαν καλλιτεχνικά από την ορχήστρα «Μίμης Πλέσσας», τον Σπύρο Κλείσσα και την Δέσποινα Πολυκανδρίτου, υπό τη μουσική διεύθυνση του Γιώργου Παχή και του Θανάση Χόνδρου. Την καλλιτεχνική επιμέλεια της συναυλίας ανέλαβε η Λουκίλα Καρρέρ Πλέσσα.

Η συναυλία αποτέλεσε μια πραγματική ευκαιρία για χιλιάδες συμπολίτες μας, όλων των ηλικιών, να βιώσουν μια ιστορική μουσική αναδρομή και να γνωρίσουν σε βάθος το μεγαλείο του Ελληνικού πολιτισμού μέσα από τα δημιουργήματα του Μίμη Πλέσσα.

Ο Σύλλογος Θυάτειρα απευθύνει την ευγνωμοσύνη του προς την οικογένεια του Σπουδαίου Έλληνα, Μίμη Πλέσσα, που μας τίμησε με την εμπιστοσύνη της να συνεργασθούμε με την Περιφέρεια Αττικής σε μια συναυλία – αφιέρωμα στον κορυφαίο δημιουργό αμέτρητων επιτυχιών, τον οικουμενικό συνθέτη που πάντα θα συντροφεύει τους Έλληνες απανταχού της γης στις χαρές και στις λύπες τους.

Επιπλέον, η συγκίνηση ήταν μεγάλη για την αγάπη με την οποία ο Άξιος Περιφερειάρχης Αττικής, κ.  Γιώργος Πατούλης περιβάλλει τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας κ. Νικήτα και υπερηφάνεια για τα θερμά του λόγια και για το τιμητικό του κάλεσμα για συνεργασία σε μια τόσο σπουδαία διοργάνωση, ως αναγνώριση του κοινωνικού και πολιτιστικού έργου που επιτελεί ο Σύλλογος Θυάτειρα. 

Ο κ. Πατούλης δήλωσε: «Τα τρία τελευταία χρόνια έγιναν 740 πολιτιστικές εκδηλώσεις, η σημερινή όμως βραδιά είναι θα έλεγα η καλύτερη γιατί φιλοξενεί έναν τεράστιο άνθρωπο του πολιτισμού, έναν άνθρωπο που μας έκανε να τραγουδούμε όλοι τις χαρές, τις λύπες, τον έρωτα, τον Μίμη Πλέσσα, τον πιο σημαντικό για εμάς συνθέτη της εποχής μας. Πιστεύω ότι μετά το τέλος αυτής της βραδιάς όλοι θα νιώσουμε ότι είμαστε σε μια χώρα που βεβαίως είχε τον κλασσικό πολιτισμό της αρχαιότητας , άλλα έχει και έναν σύγχρονο πολιτισμό με σημαντικές προσωπικότητες, τις οποίες αν είναι δυνατόν να τις τιμούμε εν ζωή». Επιπροσθέτως, αναφέρθηκε με θερμά λόγια και ευχαριστίες στον Σύλλογο Θυάτειρα και συνεχάρη τον Πρόεδρο, κ. Γιώργο Παπαγιαννόπουλο, για το σπουδαίο ανθρωπιστικό έργο του Συλλόγου.

Είναι γεγονός πως ο κ. Πατούλης με την εργατικότητά του και την αποτελεσματικότητά του έχει αναβαθμίσει υποδειγματικά την μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας, έχοντας δίπλα του ικανότατους συνεργάτες, όπως ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Χάρης Ρώμας.

Ο αγαπημένος όλων των Ελλήνων Χάρης Ρώμας, ανταποδίδει την αγάπη του κόσμου στο πολλαπλάσιο μέσω της κοινωνικής του προσφοράς, αλλά και ως καταλύτης στην ανάδειξη της Περιφέρειας Αττικής ως πηγής πολιτισμού, όπως έπραξε άλλωστε εργαζόμενος άοκνα και στην εκδήλωση αυτή συμβάλλοντας τα μέγιστα στην επιτυχία της. Επιπλέον, αποτελεί σημαντικός αρωγός του Συλλόγου Θυάτειρα στηρίζοντας ανελλιπώς το έργο και το όραμά του. Την μαγική εκείνη βραδιά της συναυλίας, κ. Ρώμας Χάρης τόνισε το σπουδαίο έργο του Μίμη Πλέσσα αναφέροντας: «Ο Μίμης Πλέσσας έχει χαρίσει σπουδαίες συγκινήσεις και μεγάλες χαρές σε εκατομμύρια Έλληνες, αλλά και σε ανθρώπους πέρα από την Ελλάδα, γιατί το μέγεθος αυτής της προσωπικότητας είναι πέρα από τη χώρα, γιατί ο Μίμης Πλέσσας είναι παγκόσμιος».

Από πλευράς του, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Θυάτειρα, κ. Παπαγιανόπουλος, απηύθυνε ευχαριστίες στον Περιφερειάρχη Αττικής, κ. Γιώργο Πατούλη, για τη στήριξή του στον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων κ. Νικήτα και στις δράσεις του Συλλόγου Θυάτειρα και τόνισε το σπουδαίο έργο της Αρχιεπισκοπής Θυατείρων που στέκεται δίπλα σε πάνω από 500.000 Έλληνες ομογενείς από την Κύπρο και τη Ελλάδα. Επίσης, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου, κ. Γιώργο Δημόπουλο, για τη συνεχή και θερμή στήριξή των δράσεων του Συλλόγου. Ακόμη, μίλησε για το έργο του Συλλόγου Θυάτειρα και τη τιμή να είναι συνδιοργανωτές αυτής της μεγάλης μουσικής βραδιάς σημειώνοντας: «Αυτό που επιθυμούμε είναι ο Σύλλογος Θυάτειρα να είναι μια γέφυρα με τους απανταχού Έλληνες και αυτό ακριβώς μας κάνει να θέλουμε να είμαστε κοντά και στις τέχνες και στον πολιτισμό, σε οτιδήποτε μπορεί να προβάλει την Ελλάδα».